Juhlien vetonaula — Mansikkavalkosuklaakakku suklaakreemillä

IMG_20170625_222114

Mansikkavalkosuklaakakku

Tämä on luottoreseptini ja myös oma suosikkini. Sokerikakkupohjan ohje on alunperin ollut vanhassa blogissani, joten joillekin teistä tämä saattaa olla tuttu.

Tämä resepti ei petä koskaan, jos vain noudattaa ohjetta tarkasti! Kolmen munan resepti sopii pieneen, halkaisijaltaan 18cm pyöreään vuokaan. Kertomalla ainekset kahdella, saat kuuden munan taikinan, joka sopii 24cm vuokaan, kertomalla kolmella saat yhdeksän munan taikinan 30cm vuokaan ja niin edelleen.

Tumman kakkupohjan saat korvaamalla osan vehnäjauhoista kaakaojauholla. Itse pidän erityisen tummasta pohjasta, joten korvaan 0,5dl jauhoista kaakaojauholla. Reseptiä on tältä osin helppo soveltaa mieleisekseen! Mansikkavalkosuklaakakkuun sopii nimenomaan tämä tumma versio.

Mausteisen kakkupohjan saat lisäämällä taikinaan maustemitallisen inkivääriä, kaksi maustemitallista neilikkaa ja teelusikallisen kanelia! Mausteinen kakkupohja sopii erinomaisesti jouluisten täytteiden kaveriksi.

IMG_20170618_215406

Sokerikakkupohja

 • 3 kanamunaa
 • 1,25dl sokeria
 • 0,75dl vehnäjauhoja
 • 0,75dl perunajauhoja
 • 1tl vaniljasokeria (tai yhden vaniljatangon siemenet)
 • (1tl leivinjauhetta) *

Vatkaa huoneenlämpöiset munat sähkövatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi lisäten sokeria pikkuhiljaa (vatkaa 10-15min suurella teholla. Pienempi määrä taikinaa vaahtoutuu nopeammin). Sekoita kuivat ainekset keskenään, ja valuta siivilän läpi vaahtoon puisella lusikalla käännellen (leivinjauheen lisäämisen jälkeen taikinaa ei saa enää vatkata!). Voitele/öljyä vuoka, ja kaada tasaiseksi käännelty taikina vuokaan. Paista 185 asteisessa uunissa alatasolla +/- 30min(mitä suurempi pohja, sitä pidempi paistoaika). Itse olen noin 30min kohdalla kokeillut puutikulla kakun kypsyyden. Jos tikkuun jää taikinaa, anna kakun olla uunissa vielä joitain minuutteja, ja kokeile uudelleen. Kakku on valmis, kun tikkuun ei jää enää taikinaa! Kumoa pohja jäähtyneenä, ja anna vetäytyä jääkaapissa mielellään seuraavaan päivään, jolloin sitä on helpompi leikata. Leikkaa kakku mielellään kolmeen osaan.

* Leivinjauheen lisääminen ei ole välttämätöntä, jos olet vatkannut taikinan huolellisesti riittävän(erittäin) kuohkeaksi vaahdoksi!

Vinkki! 
Jos kakun päällinen alkaa mennä rapsakaksi, mutta kakku on vielä sisältä raaka, peitä päällinen kakun muotoon leikatulla leivinpaperilla. Näin kakku saa kypsyä rauhassa ilman vaaraa, että pinta palaa!

IMG_20170618_215839

Mansikkavalkosuklaatäyte

Tämä määrä riittää halkaisijaltaan 18cm kakkupohjaan. Vatkaa purkillinen Flora-vispikermaa vaahdoksi. Sulata yksi levy leivontavalkosuklaata mikrossa välillä sekoittaen, tai vesihauteen päällä lämpenevässä kulhossa hiljalleen hämmennellen (ole varovainen: valkosuklaa palaa erittäin herkästi, jolloin suklaasula menee kokkareiseksi ja pilalle). Kaada tasaisesti sulanut suklaa kermavaahtoon ja kääntele se välittömästi vaahdon sekaan niin, että seoksesta tulee tasainen. Käytä vaahto heti, sillä valkosuklaa jähmettää täytteen jäähtyessään.

Täytä kaakaolla maustettu sokerikakku valkosuklaavaahdolla sekä tuoreilla kotimaisilla mansikoilla. Muista kostuttaa jokainen kerros ennen täytteen levittämistä. Saat täytteen istumaan tasaisesti, kun pinoat ja täytät kakun irtopohjavuokaan, jossa valmistit kakkupohjan. Laita vuokaan kelmua, ennen kuin alat täyttää siinä kakkua. Siirrä täytetty kakku vuoassa pakastimeen (noin tunniksi) ja valmista sillä välin suklaakreemi. Ota kakku pois pakastimesta ja kumoa tarjoilualustalle. Irroita vuoka ja kelmut, jonka jälkeen levitä pehmeä kreemi pinnaltaan jäätyneen kakun päälle. Käytä apuna esimerkiksi paistinlastaa saadaksesi lopputuloksesta tasaisen. Anna kakun jähmettyä kuorrutuksineen jääkaapissa puolesta tunnista tuntiin, tai halutessasi seuraavaan päivään. Koristele jähmettynyt kakku haluamallasi tavalla esimerkiksi pursotuksin ja syötävin kukkasin.

Suklaakreemi

(Teen kreemin ja oikeastaan kaikki muutkin makeat leivonnaiset sekä täytteet aina ilman valmista reseptiä näppituntumalla, joten määrät ovat arvioita. Jos kreemi jää mielestäsi löysäksi, lisää tomusokeria. Jos se jää sen sijaan paksuksi, lisää nestettä.)

 • 150g suolatonta voita (tosi hyvää tulee myös normaalisuolaisella, jos voin mausta tykkää)
 • 1dl sokeroimatonta kaakaojauhetta
 • 3-4dl tomusokeria (tätä voit vähentää tai lisätä niin kauan, että massa on sopivaa levitykseen)
 • 3rkl jäähtynyttä kahvia (vaihtoehtoisesti myös vesi käy)
 • 100g tummaa suklaata sulatettuna

Vatkaa ensin huoneenlämpöinen voi tasaiseksi massaksi. Lisää tämän jälkeen kuivat ainekset sekä kahvi voin sekaan samalla vispaten. Lisää viimeisenä suklaasula vispaten ja tarkista massan koostumus. Lisää tarvittaessa (jopa jo ennen suklaan lisäämistä) massaan tomusokeria tai nestettä. Hieman jämäkämpi massa sopii pursotukseen. Käytä kuorrute heti ja levitä se mielellään kylmän kakun päälle, jotta täyte jähmettyisi heti paikoilleen. Tämä määrä riittää 18-24cm kakun kuorruttamiseen riippuen levitystavasta. Jos aiot pursottaa koko kakun, tarvitset jopa tuplamäärän kuorrutetta, sillä pursottamalla kuorrutetta tulee kakun reunoille huomattavasti paksummin, kuin lastalla levittäen.

Syö ylimääräinen kreemi pois (tämä on taivaallisen hyvää!).

IMG_20170618_202919

Rose14f847-allekirjoitus2bkiitu

 Follow my blog with Bloglovin

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s