Syksy on inspiraation ja uudistumisen aikaa — Sisustuksen syyssävyt

IMG_20170731_150439

Syksy on..

..omalla tavallaan uudistumisen aikaa. Puut pudottavat lehtensä, linnut muuttavat etelään ja karhut kömpivät talviunille. Syksyllä on hyvä aloittaa uusi vaihe elämässä.  Lapset palaavat kouluun ja kesälomalaiset töihin. Olen jopa kuullut puhuttavan, että sykyisin pariutuu enemmän ihmisiä kuin muina vuodenaikoina. Illat pimenevät, ilmat kylmenevät ja luonto hiljenee. Pöytä on niin sanotusti puhdas. Onhan se mukava käpertyä tuolloin oman kullan kainaloon – sen uuden tai ”vanhan”.

Syksy on myös inspiraation aikaa. Ihmiset viihtyvät syksyisin enemmän sisätiloissa, joten sisustamiseen taipuvaiset alkavat laittaa kotiaan ja inspiroituvat syksyn väriloistosta. Syksyllä sisätiloihin halutaan luoda tunnelmaa ja lämpöä. Trendit vaihtuvat, mutta lähes joka syksy trendivärit noudattavat pitkälle samaa kaavaa.

Tänäkin syksynä luonnonläheiset sävyt ovat trendikkäitä, mutta erityisesti tummat ja syvät sävyt ovat nyt in. Sisustusrintamalla törmää nyt esimerkiksi vahvoihin petroolin, ruosteen ja okran sävyihin. Tekstiilit saavat tänä syksynä olla raskaita ja muhkeita, ja esimerkiksi samettia näkee koristetyynyjen lisäksi jopa verhoissa.

IMG_20170804_013538

Syksy on ihanaa aikaa, sillä..

..silloin sisustukseen lisätään mm. vilttejä ja taljoja, ja ulos voi pukea nilkkurit sekä nahkatakin (oi onnea). Syksyllä on ihan ok ottaa kotona rauhallisemmin ja nauttia kuppi kuumaa sohvan nurkassa löhöillen kynttilöiden palaessa ja suosikkisarjan pyöriessä Netflixissä. Oma aivan ehdoton suosikkisarjani (myös kirjoina) on Outlander. Jos et ole jo katsonut, korjaa tilanne välittömästi.

IMG_20170907_155255

IMG_20170813_190650

Itselleni syksyiset sävyt ovat ihan ympärivuotisia suosikkeja – vuodesta toiseen. En siis koe olevani kausisisustaja. Pidän tummista ja syvistä sävyistä, mutta toisaalta sytyn myös hieman vaaleammalle murretulle sävymaailmalle. Suurilla pinnoilla greige ja erilaiset lämpimän harmaan sävyt ovat nyt kovaa huutoa, enkä voi väittää ettenkö pitäisi niistä itsekin. Löytyypä meiltä yksi kalkkimaalattu vanhan roosan sävyinenkin seinä.

Inspiroidun ennen kaikkea pohjoismaisen luonnon syyssävyistä, mutta olen omalla tavallani valikoiva. Moni kokee syysvärien kumpuavan ruskasta. Perinteiset keltaisen ja oranssin sävyt eivät silti pääsääntöisesti kuulu kotona käyttämääni väripalettiin.

Minua luonnossa inspiroivat esimerkiksi sammalmättäällä  koreilevat ylikypsät puolukat, pihlajanmarjoja ahmineelta närheltä ruskealle ja maatuvalle lehtipedille pudonnut sininen höyhen sekä vanhan ja jylhän koivun rungossa kasvava pikimusta pakurikääpä.

IMG_20180914_173504_736

IMG_20170731_155130

IMG_20180924_183434_032

Vaikka kotonamme on monia eri värejä ja sävyjä, pyrin silti pitämään yllä harmoniaa jokaisessa huoneessa. Väreistä musta on ikisuosikkini, ja sitä pitää olla sisustuksessa aina pienissä määrin tuomassa särmää ja kontrastia.

Mistä väreistä sinä pidät?

Mistä sinä inspiroidut?

Muuttuuko kotisi sistustus vuodenaikojen mukaan?

Ihanaa syksyä juuri sinulle!

IMG_20170905_233052

Rose14f847-allekirjoitus2bkiitu

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s