Naistenpäivänruusu – kaksinaismoralismia kauneimmillaan?

img_20200307_155849_722

Tänään oli ihanaa herätä siihen, kun kirkkaat aamuauringon säteet työntyivät kuin varkain kiinni olevien sälekaihtimien pienistä raoista sisään valaissen koko makuuhuoneen.

Join kahvini rauhassa somea selaten. Uutisvirta oli täyttynyt ruusuisista naistenpäivän toivotuksista. Vain murto-osa päivityksistä ottaa kuitenkaan kantaa päivän todelliseen merkitykseen, joka juontaa juurensa melko pitkälle historiaan ja naisten oikeuksiin.

img_20200307_161810_813

Suomessa naisten oikeudet ovat tänään hyvällä mallilla moniin muihin maihin verrattuna. Täällä esimerkiksi naisten äänioikeus ja kouluttautumismahdollisuudet ovat jo pitkään olleet itsestäänselvyyksiä, kuten niiden pitääkin. Silti ihmettelen, miksi naisen euro on edelleen 84 senttiä? Olemme täällä Suomessa monessa asiassa esimerkillisiä edelläkävijöitä, mutta palkkatasa-arvoa emme ole vieläkään saavuttaneet. Miksi?

img_20200307_213757_877

Tämän päivän ei tulisi olla vain päivä, jolloin kohtelemme ”hamekansaa” kauniisti. Tämän päivän tulisi muistuttaa meitä siitä, että saavuttaaksemme tasa-arvon, on meidän vieläkin, 2020-luvun Suomessa taisteltava oikeuksiemme puolesta.

Olemme maailman tasolla kolmanneksi tasa-arvoisin maa. Olkaamme paras. Ei siksi, että tasa-arvosta pitäisi kilpailla, vaan siksi, että se on oikein. Meidän ei pidä myöskään unohtaa sitä, että monessa maailman kolkassa tilanne on vielä moninkertaisesti huonompi.

Toivoisin, että joskus tulevaisuudessa naistenpäivällä ei enää ole suurta merkitystä, koska kaikki ovat yhdenvertaisia sukupuoleen katsomatta.

img_20200308_120130_811

Onko naistenpäivänruusu siis kaksinaismoralismia kauneimmillaan?

Ei suinkaan, jos sen antaja ymmärtää naistenpäivän merkityksen kaikkina vuoden päivinä, ja kohtelee kaikkia ihmisiä sukupuoleen katsomatta samanarvoisesti. Ruusun antaminen on kaunis ele päivään katsomatta.

Tasa-arvoista naistenpäivää kaikille!

img_20200307_155747_347

4f847-allekirjoitus2bkiitu

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s